ski
constructie

constructie

De SLS-collectie wordt handmatig gemaakt in onze kleine efficiënte werkplaats in Gouda. Een SLS-ski is een laminaat van meerdere lagen. Elke laag heeft hierin een functie.

BELAG

Het belag wat wij gebruiken is speciaal ontwikkeld voor allmountain en freeride ski’s. Het is niet het belag wat een doorsnee ski in de winkel heeft. Dit belag is sneller en kan veel meer wax opnemen waardoor de ski langer goed blijft glijden.

STAALKANTEN

De staalkant zorgt voor de grip op de sneeuw. Wij gebruiken 2mm staalkanten die wij langs een stalen mal smeden naar de voor van jouw ski. De staalkant loopt volledig rond om de ski, een full wrap. Hierdoor is de ski rondom beschermt tegen stoten. Ook draagt een full wrap bij aan de torsiestijfheid van de ski.

KERN

De kern zorgt voor de flex en de pop van de ski. De flex bepaald hoe de ski doorbuigt. Pop is het terugkomen/veren van de ski als je de ski ontlast en maakt de ski speels. De juiste combinatie van deze twee zorgt ervoor dat de ski stabiel wordt en dat je de radius van de ski optimaal kunt gebruiken. Binnen SLS gebruiken wij een bamboe kern; een taai materiaal met veel veerkracht. Op aanvraag kunnen wij ook een balsa kern toepassen. Balsa is een extreem lichte houtsoort, die in combinatie met vlas en carbon een lichtgewicht en toch extreem stabiele ski geeft.

COMPOSIET

Het composiet is een combinatie van verschillende materialen zoals glasvlies, carbon en vlas, wat in combinatie met epoxy de stijfheid van de ski bepaald. De kern speelt hierin ook een grote rol als afstand houder tussen de lagen composiet. Hoe groter de afstand hoe stijver de ski. Elke composiet heeft andere eigenschappen waarmee het karakter van de ski bepaald wordt. Stabiel en rustig als wij alleen glasvlies toepassen. Stabiel en een speelse pop als wij een laag glasvlies vervangen door carbon. Extreem stabiel en speels als wij het glasvlies vervangen door vlas.

EPOXY

De epoxy die wij gebruiken is speciaal ontwikkeld voor wintersport. Het is dan ook een veel gebruikt systeem bij de grote fabrieken. Afwijkend van de grote fabrieken gebruiken wij de “groene” versie waardoor onze ski’s minder milieubelastend zijn. Ook het gebruik van bamboe, balsa en vlas dragen bij aan het verantwoord ski bouwen. De epoxy hard uit bij 90 graden. Dit zorgt ervoor dat er lange verbindingen ontstaan die de ski de mooie flex geven.

TOPSHEET

De topsheet is het meest opvallende deel van de ski. Wij gebruiken hiervoor veelal een vineer. Standaard is dit een bamboe vineer. Andere vineersoorten zijn ook goed toepasbaar. Elke ski brandmerken wij met ons logo. De afwerking is een PU lak die in meerdere lagen opgebracht moet worden. Het mooie van deze topsheet is dat na een aantal jaren de meeste gebruikssporen weg geschuurd kunnen worden. Hierdoor heb je weer een bijna nieuwe ski.

'87 series

'95 series

'102 - 110 Series