snow lion
sports

snow lion sports

De Snow Lion Sports  ‘Series collectie wordt handmatig gemaakt in onze kleine efficiënte werkplaats in Gouda. Een SLS-ski heeft een sandwich opbouw samengesteld uit meerdere lagen. Iedere laag heeft een eigen functie die de SLS-ski eigenschappen bepaaalt.

Een SLS-ski bestaat uit meerdere onderdelen waaronder:

  • hoogwaardig belag
  • bamboe kern
  • composieten
  • ‘groene’ epoxy
  • vineer topsheet
 

De onderdelen worden handmatig of met onze CNC machine voorbereid. De ‘Series worden in 3D CAD ontworpen waaruit de mallen en CNC onderdelen gemaakt worden. Na alle voorbewerkingen, worden de lagen nauwkeurig in de mal opgelegd. In onze autoclaaf wordt de ski langzaam uitgehard. 

Hierna worden de ski’s uitgezaagd, geschuurd en gelakt. Vervolgens krijgen de ski’s de juiste tuning met onze Montana machines. En als laatste een waxbeurt met de Wax Future Infrared System. 

Als laatste worden de bindingen op de juiste plek gemonteerd.

De ‘Series ski van Snow Lion Sports is verkrijgbaar in verschillende lengtes en breedtes. Je kunt ook je eigen ski’s maken  tijdens één van onze ski bouw workshops.

De Tibetaanse ‘Snow Lion’ waakt over de bergen en vertegenwoordigt o.m. onbevreesdheid, levenslust, helderheid en nauwkeurigheid. Deze eigenschappen willen wij met Snow Lion Sports overbrengen. 

Het bouwen van ski’s is uit pure enthousiasme ontstaan. In een tijdschrift las ik een artikel over een workshop ski’s bouwen in Nederland, drie dagen later was ik al begonnen. Na het bouwen en rijden van die set wist ik zeker dat ik meer ski’s ging bouwen. Nu, jaren later vind ik het geweldig om hetzelfde enthousiasme door te geven aan anderen. Snow Lion Sports [SLS] is mijn parttime bedrijf om andere enthousiastelingen te helpen.
Sander Huisman
oprichter snow lion sports